NRP Masterprijs 2015

Prijsvragen

NRP Masterprijs 2015

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-05-2015

Jong talent moet worden gekoesterd! De nieuwe NRP masterprijs beloont de beste masterscripties en -ontwerpen die inspiratie geven voor de grote renovatie- en transformatieopgave in Nederland.

De verduurzaming van vastgoed loopt immers behoorlijk achter, terwijl de leegstand van vele miljoenen vierkante meters dringend om hergebruik of sloop vraagt. Bij deze opgave wil NRP de nieuwe generatie nadrukkelijk betrekken en hun ideeën de ruimte geven. Door de prijs komen innovaties onder de aandacht van de vastgoedsector. Hopelijk geeft dat voeding aan een interessante kruisbestuiving. Al meer dan 25 jaar is er in Nederland een prijs te winnen voor de beste gerealiseerde projecten op het gebied van renovatie en transformatie. Vroeger onder de naam Nationaal Renovatie Prijs, tegenwoordig onder de naam NRP Gulden Feniks. De kennis die in de inzendingen besloten ligt, vindt onder andere zijn weg naar de NRP Academie en wordt gepubliceerd in een eigen jaarlijks magazine, dat een goed beeld geeft van de meest innovatieve renovatie- en transformatieprojecten.

Talenten

NRP (Stichting Nationaal Renovatie Platform) wil haar blik verruimen door ook kennis te nemen van de innovaties op het gebied renovatie en transformatie bij de jonge talenten op de opleidingen. Tenslotte sorteren zij al voor om na afronding van de opleiding met deze opgave aan de slag te gaan. Dit jaar wordt voor het eerst de NRP Masterprijs uitgereikt. Het wordt een jaarlijkse prijs, bedoeld voor afstuderende of afgestudeerde studenten van universiteiten, masteropleidingen en postdoctorale of post HBO opleidingen in Nederland. Zowel ontwerpen als scripties kunnen worden ingestuurd, indien maar vorm wordt gegeven aan een innovatief idee of concept voor renovatie of transformatie. Voorwaarde is dat de indiening publiek toegankelijk is. Verras de jury met een relevant, origineel en prikkelend idee of concept! De jury bestaat uit partners van NRP en is derhalve een brede vertegenwoordiging van het veld. Zij zijn uitstekend in staat om deze aspecten in de inzendingen te beoordelen en tevens nieuwsgierig te kijken naar nieuwe ontwikkelingen. De definitieve samenstelling van de jury wordt in mei 2015 bekend gemaakt.

Inzenden en prijzen

NRP biedt de inzenders exposure via de website en de mediapartners, aandacht van de ruim 90 bij het NRP aangesloten bedrijven met een kans op stageplekken of traineeships en voor de winnaars het prijzengeld van € 1.000 tot € 3.000. Ook zal de oogst aan innovaties en concepten een plek in de NRP Academie krijgen. De inzendtermijn is geopend en eindigt op 1 augustus 2015. Op 25 november worden de prijswinnaars tijdens een NRP partnerbijeenkomst bekend gemaakt. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op de website www.nrp.nl/nrp-kennis/nrp-masterprijs. Inzendingen kunnen worden gestuurd naar [email protected]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.