Ontwerpprijsvraag droomhuis Kerkebosch

Ontwerpprijsvraag droomhuis Kerkebosch

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 18-06-2012

De Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch organiseert een uitdagende ontwerpprijsvraag voor de vrije kavels in Kerckebosch Zeist. Vraag aan de architecten is om een droomhuis te ontwerpen voor één van de 12 kavels in Kerckebosch. Uitgifte van deze kavels is deze zomer. Twee winnaars ontvangen een geldprijs van €1.500 euro en daarnaast publiciteit. De competitie start 4 juli.

De ontwerpen dienen ter inspiratie voor toekomstige zelfbouwers in Kerckebosch Zeist. De 12 ruime kavels liggen middenin bestaande natuur en zijn verdeeld over twee toekomstige buurten, met elk een eigen bouwstijl: modern of klassiek/eigentijds. De architecten kunnen deelnemen in één van deze categorieën.

Ontwerptraject

In juli en augustus gaan de deelnemers aan de slag. In september en oktober is de beoordeling. De beoordeling bestaat uit twee stappen. In het eerste deel beoordeelt een vakjury de schetsontwerpen. Daarna is de publieksronde waarbij geïnteresseerden digitaal stemmen op de beste ontwerpen. Per categorie is de architect met uiteindelijk de hoogste score de winnaar. Op 10 november is de bekendmaking van de winnaars. Deze feestelijke bijeenkomst is ook het startmoment van de expositie van de ontwerpen van alle deelnemers in het Informatiecentrum Kerckebosch aan de Graaf Lodewijklaan 15 in Zeist.

Aanmelden voor wedstrijd

Deelnemers kunnen zich vanaf maandag 18 juni aanmelden voor de wedstrijd. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected] o.v.v. naam en contactgegevens. De eerste 20 aanmeldingen (10 in elke categorie) mogen deelnemen aan de wedstrijd. Voorwaarden voor deelname zijn te vinden in het wedstrijdprogramma. Dit is te downloaden via de website www.vrijekavelskerckeboschzeist.nl.

Kerckebosch Zeist

Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.