Ontwerp een gezinsappartement

Ontwerp een gezinsappartement

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 02-11-2015

Prijsvraag Rotterdam appartementIn Rotterdam willen steeds meer gezinnen in de stad wonen. Naast het bekende huis met tuin blijkt er onder gezinnen ook een behoefte te zijn aan een andere soort woning namelijk het gezinsappartement.

Woonwensen

Uit onderzoek van onder andere de Bond van Nederlandse Architecten blijkt dat de woonwensen van gezinnen de afgelopen jaren zijn veranderd. Gezinnen die in de stad willen wonen, zoeken niet naar oneindig veel ruimte, maar vooral naar flexibiliteit. In aanvulling op de gezinnen die een woning met tuin zoeken, is er een groep (jonge) gezinnen die zoekt naar een flexibel in te richten appartement, al dan niet met collectieve ruimten, in de nabijheid van stedelijke voorzieningen.

Realisatie plan

De gemeente Rotterdam lanceert in samenwerking met Architectuur Lokaal de prijsvraag ‘Open oproep gezinsappartementen’. Teams van architecten , bouwbedrijven, projectontwikkelaars en (groepen van) particulieren worden uitgenodigd om met plannen te komen voor appartementen voor gezinnen. De winnaar krijgt de kans om zijn plan te realiseren op een aansprekende en centraal gelegen locatie met uitzicht op de skyline en de Maas.

De prijsvraag verloopt digitaal volgend het regelement Open Oproep gezinsappartementen. Deelnemen is alleen mogelijk door registratie vooraf. 

Kijk hier voor meer informatie en inschrijving

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.