Ontwerp een trap

Ontwerp een trap

Inspiratie, Prijsvragen
Door: Petra Starink | 10-09-2015

Onterp een trap prijsvraag EeStairsTrappenfabrikant EeStairs organiseert voor de tweede keer de EeStairs Design Competiton en zoekt ontwerptalent. Deze ontwerpwedstrijd is bestemd voor jonge ontwerpers en studenten. EeStairs zoekt deelnemers die trappen en balustrades niet zien als een functioneel onderdeel van een gebouw maar die praktisch inzicht en artistieke verbeelding weten te combineren in hun ontwerp.

Functionaliteit en eigenzinnig

De wedstrijd is onderverdeeld in twee categorieën. In de ‘Corporate Staircase’ categorie nodigt EeStairs deelnemers uit om functionaliteit toe te voegen aan een trap in een bedrijfsomgeving. In de categorie ‘Repeatable Balustrade Design’ worden ontwerpen gezocht die revolutionair, betaalbaar en veelzijdig zijn en op verschillende manieren in de praktijk toe te passen zijn. Om de uitdaging groter te maken, mogen de deelnemers voor hun eigenzinnige en onderscheidend ontwerp alleen een simpele metalen strip gebruiken.

De winnaars in beide categorieën kunnen een geldprijs van £ 2.000 winnen en natuurlijk veel publiciteit voor hun ontwerp.

Inzenden tot 31 december 2015

Een jury van experts beoordeelt de inzendingen en stelt een shortlist samen. Daarna mag het publiek in februari 2016 zich uitspreken door online te stemmen. In maart 2016 worden de twee hoofdprijzen uitgereikt aan de winnaars. De deadline voor de inzendingen is 31 december 2015.
De jury bestaat uit:
• Sean Hatcher (Directeur bij MCM Architecture)
• Armin Ganguly-Hiebert (Directeur Ganguly Architects)
• Joe Stuart (Design Engineer & project manager bij graze.com)
• Amy Frearson (Adjunct-hoofdredacteur bij Dezeen)
• Geoff Packer (Ontwerper bij EeStairs)

Meer informatie over de wedstrijd , de categorieën, de deelname en de voorwaarden staan op de website en te volgen via Facebook.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.