Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal van start

Prijsvragen

Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal van start

Door: Petra Starink | 18-12-2019

Architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen kunnen zich tot 21 januari 2020 inschrijven voor Panorama Lokaal: zeven ontwerpprijsvragen om woonwijken klaar te maken voor de toekomst. Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in de gemeente Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg-Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort zijn de komende maanden het decor voor deze ontwerpprijsvraag, die nieuwe energie geeft aan de randen van de stad.

Ontwerpprijsvraag

Panorama Lokaal is een ontwerpprijsvraag om woonwijken aan de stadsranden een positieve impuls te geven.Het College van Rijksadviseurs roept gemeenten en woningcorporaties op om mee te doen en woonwijken uit de jaren 60, 70 en 80 klaar te maken voor de toekomst.

Ontwerpteams

Iedere locatie is een aparte prijsvraag. Lokale coalities van gemeenten, woningcorporaties, waterschappen, bewoners en anderen formuleerden een ontwerpvraag en dagen nu multidisciplinaire ontwerpteams uit om deel te nemen. Aanmelden van teams kan voor 21 januari 2020. Om een team te vormen, kan gebruik worden gemaakt van de matchingssite. Meer informatie is te vinden op de site van Panorama Lokaal.

College van Rijksadviseurs

Deze ontwerpprijsvraag is een initiatief van het College van Rijksadviseurs, in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Aedes, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer. De prijsvraag wordt uitgeschreven conform het Kompas Light Prijsvragen dat is ontwikkeld door Architectuur Lokaal.

Ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.