Ontwerpwedstrijd Achtersluispolder Zaanstad

Ontwerpwedstrijd Achtersluispolder Zaanstad

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 24-04-2019

De Zaanse Achtersluispolder op de grens met Amsterdam is een gebied met potenties. Het deels verwaarloosde industriegebied moet zich ontwikkelen tot een gebied voor werken, wonen en ontspanning. De gemeente Zaanstad en het landelijke programma Ontwerp Veilige Omgeving dagen ontwerpteams uit om voor dit gebied met een inspirerend veilig ontwerp te komen. Er hebben zich al 12 teams ingeschreven. 

Achtersluispolder

De Achtersluispolder ligt aan het Noordzeekanaal en biedt daarmee volop kansen voor een aantrekkelijk woon- en leefklimaat. Maar het kanaal zorgt samen met bedrijven, de provinciale weg en twee snelwegen ook dat externe veiligheid een rol speelt. Dat geldt ook voor waterveiligheid en sociale veiligheid. Het vraagt om een goed afgewogen ontwerp. Er zijn kansen voor ontwikkeling, want sinds de aankondiging van de transformatie hebben zich investeerders gemeld die willen bijdragen aan de transformatie.

Ontwerp Veilige Omgeving

Ontwerp Veilige Omgeving voorziet deelnemers aan de prijsvraag van uitgebreide achtergrondinformatie en kennis, onder andere met ontwerpsessies, workshops en een excursie in het gebied. De deelnemende teams kunnen hun ontwerp tot en met 1 mei indienen. Vervolgens kunnen ze het presenteren tijdens het festival WeMakeTheCity. Daar wordt op 21 juni de winnaar bekendgemaakt. De beste inzending wint 2000 euro, plus de kans op vervolgopdrachten.

Uitgebreide informatie over de prijsvraag is te vinden op
www.ontwerpveiligeomgeving.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.