Ontwerpwedstrijd circulair gevelsysteem

Prijsvragen

Ontwerpwedstrijd circulair gevelsysteem

Door: Petra Starink | 01-05-2019

Stylos, de studievereniging van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft en cepezed hebben samen een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Dit ter gelegenheid van het 25e Stylos-lustrum en de toevoeging van een nieuw bouwdeel aan het cepezed-complex tussen de Ezelsveldlaan en Nieuwelaan in Delft.

Ontwerp van cepezed

Het nieuwe gebouw langs de Nieuwelaan is bestemd voor verschillende huurders in de creatieve industrie en vormt een moderne toevoeging aan de historische TU-labs op het cepezed-terrein. De ontwikkeling, het ontwerp en de uitvoering is in handen van cepezed.

Bouwdeel D

Omdat het gebouw het vierde op het cepezed-terrein is en demontabel, heeft het als naam ‘Bouwdeel D(emontabel)’.  Het bouwvlak is ca. 21,5 x 11 meter, waar maximaal 4 bouwlagen gerealiseerd kunnen worden. De opdracht is te zoeken naar een maximale efficiënte invulling van deze bouwenvelop op een zo circulair mogelijke wijze. De functie van het gebouw is multi-tenant kantoor. 

Circulair en innovatief gevelsyteem

Belangrijk speerpunt voor het gebouw is het ontwerpen van een circulair en innovatief gevelsysteem. Deelnemers krijgen op 7 mei eerst een inspiratieworkshop op het kantoor van cepezed, waarin onder meer circulaire cepezed-projecten als de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam, The Green House in Utrecht en Bouwdeel D zelf aan bod komen. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de bouwplaats. Op 20 juni zullen de ontwerpen tijdens een netwerkborrel bij cepezed worden geëxposeerd.

Meer informatie over de ontwerpwedstrijd is te vinden bij Stylos

cepezed ontwepwedstrijd circulariteit Delft

Fotografie: cepezed

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.