Ontwerpwedstrijd Collaboration-S

Ontwerpwedstrijd Collaboration-S

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 16-10-2012

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven  lanceert satelliet Meubelen de ontwerpwedstrijd Collaboration-S. De opdracht is om een meubelconcept te bedenken dat met het materiaal Resysta wordt bewerkt. Resysta oogt als hout.

De toekomst is aan samenwerking tussen ontwerpers, fabrikanten en producenten, is de  stellige overtuiging van Satelliet Meubelen. Vandaar de naam van de ontwerpprijsvraag: Collaboration-S. Het is eigenlijk een voortzetting van de Satelliet Design  Challenge, die acht keer eerder is gehouden en die toe was aan vernieuwing.  Niet alleen de naam en de nadruk op samenwerking zijn nieuw. Ook het beoogde materiaal voor de ontwerpprijsvraag is nieuw. Resysta is gemaakt van vliezen van rijstkorrels,  steenzout en minerale oliën. Het oogt als hout, laat zich ook bewerken als hout, is  recyclebaar en geldt daarom als een technisch en ecologisch verantwoord alternatief. Het  thema van de eerste editie van Collaboration-S is Out of home. Met deze titel hoopt Satelliet  Meubelen studenten en net afgestudeerden uit te dagen om een interessant meubelconcept  te ontwerpen. Gaat het over werken, slapen, eten of leren? Alles kan, alles mag.

De prijsvraag is bestemd voor studenten en startend ontwerpers. Inschrijven kan individueel of als duo via de website www.collaboration-s.nl vóór 1 december 2012.

De beste inzendingen worden opgenomen in een tentoonstelling die op diverse locaties  in Nederland te zien zal zijn. De kick-off voor deze expositie zal tijdens de Dutch Design Week 2013 in Eindhoven plaatsvinden. Uit de inzendingen wordt een winnaar gekozen. De hoofdprijs is een studiereis naar Indonesië met onder andere een bezoek aan de fabrikanten van Satelliet Meubelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.