Ontwerpwedstrijd renovatie Binnenhof

Prijsvragen

Ontwerpwedstrijd renovatie Binnenhof

Door: Petra Starink | 23-10-2017

Hoe kun je er voor zorgen dat het Binnenhof tijdens de renovatie een inspirerende plek blijft? FaberExposize oganiseert in samenwerking met de Dutch Design Week (DDW) de ontwerpwedstrijd InsideOut. Tot 1 juli 2018 kunnen creatieve professionals een concept inzenden.

Renovatie

Het complete Binnenhof met de Eerste en Tweede Kamer, Ridderzaal en het Torentje verdwijnt meer dan 5 jaar achter steigers voor een renovatie. De ontwerpwedstrijd Binnenhof InsideOut is erop gericht het centrum van de Nederlandse democratie tijdens de renovatie op een andere manier aansprekend voor het voetlicht te brengen.

Architecten en ontwerpers

Architecten, grafisch ontwerpers, productontwerpers, fotografen en studenten aan relevante vakopleidingen, worden uitgedaagd om een visueel concept te bedenken voor de openbare ruimte rondom het Binnenhof. Een concept dat Den Haag extra allure geeft.

Het Binnenhof

Het Binnenhof is het oudste parlementaire gebouw van Europa dat nog steeds in gebruik is. Het is de plek waar de Republiek der Nederlanden vorm kreeg en van waaruit de Nederlandse democratie zich heeft ontwikkeld. Daarmee herbergt het Binnenhof een schat aan verhalen, intriges en historische momenten. Binnenhof InsideOut wil die letterlijk van binnen naar buiten halen. Gevraagd wordt om een concept dat 800 jaar geschiedenis zichtbaar en voelbaar maakt, en tegelijkertijd relevant en actueel is. Ook moet het concept voldoende aanknopingspunten bieden voor bijvoorbeeld ondernemers, musea, theatermakers en kunstenaars.

Jury onder leiding van Hedy ‘Ancona

Concepten kunnen worden ingezonden tot 1 juli 2018. Een jury onder leiding van Hedy d’Ancona gaat de ontwerpen van professionals en studenten afzonderlijk beoordelen. Voor beide categorieën zijn geldprijzen beschikbaar tot 5.000 euro voor een eerste prijs. Een selectie van inzendingen, prijswinnaars en eervolle vermeldingen zal via een tentoonstelling aan een breed publiek worden getoond.

Meer informatie over de opdracht, het wedstrijdreglement en de inschrijvingsprocedure.

Foto: Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.