Open source office

Open source office

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 04-01-2012

Een nieuw kantoor dat volgend jaar een andere functie heeft? Leren en voortbouwen op downloadbare ontwerpen voor duurzame kantoren van een ander? Een kantoor als show case voor innovaties? Het kan. De  Open Source Office is gestart. Teams van architecten, constructeurs en installateurs werken samen aan het ontwerp van een nieuw duurzaam en flexibel kantoor voor Brakel Interieurgroep.

In Nederland staan steeds meer vierkante meters kantoor leeg. Dat komt onder andere doordat kantoren niet flexibel genoeg zijn om mee te groeien met de wensen van de huurders. Een oud pand wordt makkelijk vervangen voor een nieuw pand. Hoe duurzaam is dat? Kan dat niet anders?

Open Source Office wil laten zien dat het anders kan. Het doel van dit initiatief is een duurzaam kantoorontwerp dat kennis uit de hele keten samenbrengt en beschikbaar is voor hergebruik en verrijking – net als bij Open Source Software. Een kantoor dat flexibel kan meebewegen met de ontwikkelingen van de gebruikers en de maatschappij. Een kantoor dat duurzaam blijft. Een kantoor dat uiteindelijk weer op een nette manier kan worden afgebroken als het nodig is.

Competitie

Vijf nog te selecteren, multidisciplinaire teams worden uitgedaagd om door middel van co-creatie een ontwerp te maken dat na de competitie ook online beschikbaar blijft. “Wij willen co-creatie en kennisdeling stimuleren in deze competitie,” aldus Bas Rooskens directeur van Brakel Interieurgroep, “we zijn ervan overtuigd dat dit proces leidt tot het optimale resultaat”.

Multidisciplinaire teams van onder andere architecten, constructeurs en interieurontwerpers kunnen zich inschrijven voor deelname aan deze competitie via www.opensourceoffice.nl. Via dit online platform delen alle geïnteresseerden in de competitie tevens inspiratie over duurzame en flexibele kantoorbouw en geven ze feedback op de ideeën van de teams. Het winnende team krijgt een opdracht ter waarde van minimaal €50.000 in de bouw van het nieuwe kantoor van Brakel Interieurgroep.

Voor meer informatie:  www.opensourceoffice.nl/about

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.