Prijsvraag AM I Included?

Prijsvraag AM I Included?

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 06-06-2018

Poster Prijsvraag AM-I-IncludedArchitectuur Lokaal organiseert samen met AM gebieds- en vastgoedontwikkelaar de tweetalige prijsvraag  ‘AM I Included?’, om te komen tot innovatieve ideeën, die een nieuw licht werpen op de gedachten achter de inclusieve stad.

Innovatieve ideeën voor inclusieve stad

AM is op zoek naar een werkmethodiek met haalbare voorstellen voor gebieds- en woonconcepten die een bijdrage leveren aan de inclusieve stad, op basis van een visie op deze stad. De inclusieve stad is als begrip ontwikkeld in het sociaal domein, waarbij inclusiviteit staat voor deelname van alle groepen die in de stad wonen aan het sociale, culturele, maatschappelijke en economische leven.

Concrete ontwerpopdracht

De jury selecteert acht visies en nodigt de inzenders daarvan uit voor een presentatie. Op basis van de toelichtingen worden er 4 deelnemers geselecteerd voor de atelierronde. Daar worden de voorstellen in dialoog met projectontwikkelaars getest. De vier deelnemers ontvangen een vergoeding van € 2.400,- excl. btw. Hiermee wordt de open oproep afgesloten. In het vervolg hierop selecteert AM een deelnemer voor een concrete ontwerpopdracht.
Meer informatie over het regelement is hier te vinden.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst over de prijsvraag wordt gehouden op 26 juni op de Ptolemaeuslaan 80 in Utrecht van 14.00-16.00 uur.

Jury

De jury bestaat uit Hilde Blank, directeur AM Concepts (voorzitter), Elma van Boxel, landschapsarchitect ZUS, Like Bijlsma, ruimtelijk onderzoeker Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), Emilie Vlieger, stadmaker / locatiemarketeer en -programmeur Vliegerprojecten en Edwin Oostmeijer, ontwikkelaar Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling bv. Jurysecretaris is Vincent Kompier, Architectuur Lokaal, m.m.v Bram Talman.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.