Prijsvraag Opdrachtgevers TOP5

Prijsvraag Opdrachtgevers TOP5

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 06-03-2013

Er zijn veel ontwerpprijsvragen voor architecten. Het multidisciplinaire team van TOP5 draait de zaken nu eens een keer om en schrijft een prijsvraag uit voor opdrachtgevers: wie komt er met de meest uitdagende opdracht?

De meest uitdagende opdracht

In deze tijd zijn samenwerking en co-creatie de enige weg naar antwoorden op vragen waar veel pandeigenaren mee worstelen. Daarom nodigen wij hen uit om hun uitdaging aan ons voor te leggen voor een innovatieve, creatieve oplossing. De opdracht kan om van alles gaan: herbestemmen, transformeren, duurzaamheid integreren, inbreiden, uitbreiden, krimpen of groeien. Schaal, locatie en vorm zijn vrij, zolang het maar de gebouwde omgeving (een kavel of een gebouw) betreft. Denk bijvoorbeeld aan een oud kantoorpand, een lege fabriek, een kerk, een serie garageboxen, een verlaten bedrijventerrein, onrendabele woningen, een kazerne of braakliggende grond. Er zijn nog steeds voldoende locaties en panden in Nederland die een grote inhaalslag kunnen maken op het gebied van o.a. duurzaamheid en efficiëntie in gebruik.

TOP5

TOP5 zoekt via deze prijsvraag professionele opdrachtgevers die tobben over een vraagstelling en op zoek zijn naar een partner die met ze meedenkt en meezoekt naar oplossingen. TOP5 wil graag die partner zijn en gemotiveerde opdrachtgevers ondersteunen met het verduurzamen van moeilijke bouwopgaven. Doel: samen staan we sterk en iedereen wordt er beter van. TOP5 staat voor Tegendraads, Open-source en Partnering en is een consortium van 5 partijen: 030ARCHITECTEN, INZIGHT architecture  en Climate Neutral Group uit Utrecht, Van Zuilen Constructieadvies uit Nieuwegein en 24ingenieurs uit Apeldoorn. Samen vormen zij een multidisciplinair team met expertise op het gebied van architectuur, proces, interieurarchitectuur en engineering. Duurzaamheid en kennisdeling zijn voor TOP5 uitgangspunten voor de aanpak van een opgave.

Jury

De jury bestaat uit Eveline Paalvast  (directeur architectuurcentrum Aorta in Utrecht), Paul Tesser (architect en bestuurslid BNA Kring Centrum), Anco Schut (adviseur ruimtelijke ontwikkeling in Utrecht), Marjolijn Versteegden (commercieel manager bij Arcadis) en Bas van Holten (CEO bij Merin. sinds januari 2013 de nieuwe naam van Uni-Invest).

De winnaars ontvangen van TOP5 een ontwerpvisie over de ingezonden opgave met een maximale tijdbesteding van ca. 16 uur per teamlid. De visie omvat een analyse van de bestaande situatie en mogelijke oplossingen, een inspiratiemiddag waarbij we met het hele team samen met de opdrachtgever doordenken over oplossingsrichtingen en tot slot een toekomstgericht aanpakvoorstel maken. De TOP5 van de opdrachtgevers publiceren wij op onze website evenals de ontwerpvisies.

Inschrijving voor deelname kan tot en met 12 april 2013, 17:00 uur. Meer informatie op de website van opdrachtgeverprijsvraag.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.