Prijsvraag voor opdrachtgevers

Prijsvraag voor opdrachtgevers

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 12-03-2013

Architectenbureau Mannen in de ruimte schrijft ter ere van haar 1,5 jarig bestaan een prijsvraag voor opdrachtgevers uit. Het jonge bureau wil met name voor de particulier de drempel verlagen om een architect in te schakelen.

Mannen in de Ruimte wordt gerund door Maarten Konijn en Pieter van het Kaar. Voor de start van hun eigen bureau deden beide architecten de nodige ervaring op bij bureaus in binnen- en buitenland. Van het Kaar vertelt: “Het was fantastisch om bij deze bureaus aan grootschalige projecten te werken, daarvan droom je tijdens je studietijd. Aan de andere kant zagen we allebei vrij snel dat je als architect in dit soort projecten vaak mijlenver van de uiteindelijke gebruiker afstaat.” Met hun eigen bureau richten de architecten zich daarom met name op kleinschalige projecten waarbij de opdrachtgever ook de gebruiker is. Konijn: “Het eerste project dat wij als bureau hebben gerealiseerd is een verbouwing van het Gezondheidscentrum in Ruinerwold. Hierbij hebben we alles in nauw overleg met de opdrachtgever en de gebruikers van het pand bedacht. “Je maakt zo het ontwerp echt als een maatpak passend bij de gebruiker en het is geweldig om te merken dat men erg blij is met het uiteindelijke resultaat.” Voor een volgend project, een verbouwing van een woonboerderij in Nij Beets, hebben de architecten samen met de opdrachtgevers veel verschillende ideeën afgetast om te achterhalen hoe zij het liefst wilden wonen. “Hierdoor konden we goed aanvoelen welke kant we op moesten met het ontwerp”, aldus Konijn.

Konijn en van het Kaar hebben de ambitie om zich hier de komende jaren verder in te specialiseren. Tegelijkertijd zien ze dat er maar weinig mensen de stap naar een architect zetten. Van het Kaar: “Vooral de particulier die zijn eigen huis wil bouwen of verbouwen stapt al snel naar een aannemer. Hij realiseert zich hierbij niet dat een architect van enorme meerwaarde kan zijn doordat hij met creatieve ideeën goed kan inspelen op de specifieke woonwensen van de opdrachtgever.

Vandaar dat wij deze prijsvraag uitschrijven: daag ons uit, wij belonen de meest uitdagende opgave met een gratis schetsontwerp.” De inzendingen kunnen tot en met 31 maart per e-mail toegestuurd worden naar [email protected].

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.