Werelderfgoed Kinderdijk

Werelderfgoed Kinderdijk

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 24-04-2014

Werelderfgoed Kinderdijk is het historische icoon van het Nederlandse waterbeheer. De huidige entree moet transformeren tot een aantrekkelijk ontvangstgebied. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk schrijft een projectprijsvraag uit in twee ronden.

Prijsvraag

Ontwerptalenten worden uitgedaagd om een ontwerp te maken voor een betere inrichting van het ontvangstgebied. Uit de inzendingen selecteert een onafhankelijke vakjury vijf inzendingen. SWEK zal de inzenders van deze inzendingen uitnodigen voor deelname aan de tweede ronde, waarin wordt gevraagd om uitwerking van de visie tot een structuurontwerp. Hiervoor ontvangen de inzenders ieder een vergoeding van € 5.000 (excl. btw). De ingediende schetsontwerpen worden tentoongesteld, waarbij de mogelijkheid aan de bezoekers van de tentoonstelling wordt geboden om hun reactie op de voorstellen te geven. De jury betrekt deze reacties bij de beoordeling van de inzendingen in de tweede ronde. De intentie van de prijsvraag is om tot uitvoering van het winnende ontwerp te komen.

De prijsvraag verloopt volgens het reglement Open Oproep Werelderfgoed Kinderdijk en wordt georganiseerd door Architectuur Lokaal. Het reglement is opgesteld met behulp van KOMPAS light Prijsvragen. Deelname staat open voor teams van ruimtelijke professionals. Deelname is uitsluitend mogelijk door registratie vooraf en door het inzenden van de benodigde documenten.
Voor meer informatie over de prijsvraag kijk op de website van architectuurlokaal.nl.

Bekijk hier het filmpje Windmills Continue to Transform the Dutch Landscape voor een algemene indruk van het gebied.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.