Projecten gezocht Dutch Daylight Award 2020

Prijsvragen

Projecten gezocht Dutch Daylight Award 2020

Door: Petra Starink | 03-03-2020

Architecten en vormgevers kunnen tot 1 mei hun projecten inschrijven voor de Dutch Daylight Award 2020. De Dutch Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs die sinds 2008 in het leven is geroepen met als doel bijzondere daglicht architectuur te belonen en onder de aandacht te brengen, zodat dit een inspiratie kan vormen voor toekomstige bouwprojecten.

Dutch Daylight Award in 2 categorieën

De Dutch Daylight Award wordt in twee categorieën uitgereikt: gebouwen kleiner dan 1000 m2 en gebouwen groter dan 1000 m2. De jury bestaat deze editie wederom uit daglicht experts uit verschillende disciplines gelieerd aan daglicht en de bouwwereld. Juryvoorzitster is Sylvia Pont, Professor Light Design aan de TU Delft; zij zal met al haar wetenschappelijke kennis over (dag)licht de projecten beoordelen. Ze zal worden bijgestaan door Paul van Bergen (bouwfysicus en directeur DGMR). Van Bergen is inmiddels een vaste kracht in de jury en zal ook deze editie zijn kennis en kunde werpen over de ingezonden projecten. De jury wordt ondersteund door Siegrid Siderius met haar twintig jaar ervaring in architecturale lichtontwerp (SISI lichtontwerp).

Jury

Architecten van de winnende projecten van de Daylight Award 2018 nemen plaats in de jury: architect en partner Dirk Jan Postel (Kraaijvanger Architects) won in 2018 met Museum Voorlinden de award in de categorie >1000 m2. Paul Ketelaars (Vakwerk architecten) won in 2018 de Daylight Award met zijn woonhuis in Delft in de categorie <1000 m2. De jury wordt gecomplementeerd door Michiel van Raaij (hoofdredacteur van Architectenweb) en een vertegenwoordiger van Lamilux, producent van innovatieve daglichtsystemen.

Projecten kunnen tot 1 mei 2020 worden ingezonden. De prijs wordt in het najaar uitgereikt op een inspirerende daglichtlocatie.

Foto: Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. Braaksma & Roos Architectenbureau

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.