Projecten gezocht voor de Willem Diehlprijs 2021

Prijsvragen

Projecten gezocht voor de Willem Diehlprijs 2021

Door: Petra Starink | 03-03-2021

Voor de 8e editie van de Willem Diehlprijs, de Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie en herbestemming worden projecten gezocht die in de periode van 2019-2020 zijn opgeleverd. Uit alle nominaties wordt door een vakkundige jury een shortlist samengesteld. De finalisten maken naast de vakjuryprijs ook kans op de publieksprijs. Inzenden kan voor 1 april.

Arnhemse architectuurprijs

Om het jaar organiseert CASA, het centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, de Willem Diehlprijs. Deze is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer De Transformatie (2015), Theater a/d Rijn (2017) en Het Gelders Huis (2019). Naast de vakjuryprijs wordt in samenwerking met dagblad De Gelderlander een publieksprijs georganiseerd. Deze ging recentelijk onder meer naar het St.-Petersgasthuis (2017) en De Boulevard (2019).

Inzenden van een project kan via info@casa-arnhem.nl voor 1 april 2021. Een deskundige vakjury zal uit de nominaties een shortlist samenstellen. Deze projecten worden voor de zomer bezocht en beoordeeld. De bekendmaking en uitreiking van de vakjury als de publieksprijs zal in het najaar plaatsvinden. 

Architect Willem Diehl

De Willem Diehlprijs is vernoemd naar architect Willem Diehl, geboren in Den Haag 1876. Hij vestigde zich in 1902 in Arnhem. In Arnhem ontwierp hij o.a. het Vestagebouw en Luxor Live.

Het Gelders Huis -Team V Architectuur 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.