Renovatie jaren zestig flat

Renovatie jaren zestig flat

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 17-01-2012

Woonstad Rotterdam vraagt jonge architecten voor de renovatie van een jaren zestig flat in de deelgemeente Prins  Alexander. Er moet een woonmilieu ontstaan voor senioren met uiteenlopende leefstijlen en inkomens.
Woonstad Rotterdam wil jonge architecten de kans geven om ervaring op te doen in de samenwerking met een grotere opdrachtgever. Het aanknopingspunt vormt de geplande transformatie van de Prinses Margrietflat in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. De selectie verloopt via een openbare ideeënprijsvraag die uitmondt in een meervoudige studieopdracht aan vier jonge talenten.
De corporatie wil de uiteindelijk winnende ontwerper betrekken bij de planontwikkeling tot en met de oplevering van de Prinses Margrietflat. Dat zal gebeuren in nauwe samenwerking met een kostendeskundige, een technisch bureau en de opdrachtgever zelf. Tijdens de selectie spitst de opgave zich toe op toevoeging van nieuwe balkons en serres aan de flat. In een latere fase zal de opgave verbreden. Het uiteindelijke doel is een woonmilieu voor senioren met veel diversiteit in woonvorm, kwaliteit, type en prijsklasse van de woningen.

Aanmelden

Wil je meedoen aan de wedstrijd, vul dan het formulier in.
De inzendingtermijn sluit op 30 januari 2012 om 12.00 uur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.