Rol van daglicht in architectuur verkennen

Rol van daglicht in architectuur verkennen

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 11-11-2015

Inschrijving International Velux AwardArchitectuurstudenten worden uitgedaagd om de rol van daglicht in architectuur te verkennen. De Velux Groep lanceert de International Velux Award 2016 waarin de studenten worden uitgedaagd daglicht de eer te geven die het verdient en de rol van daglicht in gebouwontwerpen te stimuleren.

Light of tomorrow

Het thema van de International Award is Light of Tomorrow. Hoe kan zonlicht en daglicht gebruikt worden als de belangrijkste bronnen van energie en licht, en hoe ze gezondheid en welzijn van mensen die in gebouwen wonen kunnen waarborgen. De uitdaging is hoe bestaande gebouwen aangepast kunnen worden met strategisch gebruik van daglicht als belangrijkste drijfveer voor verandering.

Twee thema’s

Binnen Daylight in Architecture moeten projecten zich concentreren op een van de twee thema’s: Daylight in Buildings; projecten die toepasbare principes laten zien omtrent daglicht en zonlicht in gebouwen of Daylight Investigations; projecten die factoren onderzoeken als de fysieke eigenschappen van licht, nieuwe materialen of daglicht voor gezondheid en welzijn.

De Award wordt wereldwijd georganiseerd in 2 rondes en is een competitie met open ideeën. In de eerste ronde worden regionale prijzen uitgereikt en tijdens de grote finale worden de hoofdprijzen uitgereikt aan de wereldwijde winnaars. 

Alle prijzen worden uitgereikt in beiden categorieën: Daylight in Buildings en Daylight Investigations. De jury mag nu ook prijzen uitreiken aan de beste projecten die zijn gerealiseerd met VELUX producten, studenten zijn niet verplicht om met Velux producten te werken.

Winnende project 2014

De International Velux Award wordt om het jaar gehouden. In 2014 waren er 797 inzendingen voor de Award. Het winnende project ‘Light, Revitalization’ werd ontworpen door Du Dikang, Li Le, Zhou Yujing en Ma Yao van de Tsinghua Universiteit in Beijing, China.

Inschrijven

De inschrijving voor de International Velux Award 2016 is vanaf 11 november 2015 geopend. Studenten moeten zich voor 1 april 2016 inschrijven om mee te kunnen doen.
Meer informatie is te vinden op iva.velux.com

Video project ‘Light, Revitalization’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.