Scholenbouwprijs

Scholenbouwprijs

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 14-02-2013

Het Ministerie van OCW organiseert dit jaar de tiende editie van de Scholenbouwprijs met als thema Onderwijskwaliteit en Verbindingen.

Het gaat daarbij om nieuwbouw, (ver-) nieuwbouw of renovatie van schoolgebouwen in het primair en voortgezet onderwijs die in de periode tussen 1 september 2008 en 1 september 2012 zijn opgeleverd.De stichtingskosten van het project moeten minimaal € 500.000, – exclusief BTW bedragen. De Scholenbouwprijs wordt eind dit jaar door de verantwoordelijke Minister of Staatssecretaris uitgereikt. De jury onder leiding van mevrouw Gerdi Verbeet, ex-voorzitter van de Tweede Kamer en nu voorzitter van de Raad van Toezicht van het Waarborgfonds/Ruimte OK beoordeelt de inzendingen in een aantal juryronden. De genomineerde scholen worden in september 2013 bezocht. Op dat moment moeten de scholen minimaal een jaar in gebruik zijn, om ze ook te kunnen beoordelen op hun duurzame kwaliteit.

Opdrachtgeverprijs

De Scholenbouwprijs is een opdrachtgeverprijs. Dat betekent dat de jury beoordeelt hoe de opdrachtgever op een professionele en betrokken wijze het hele proces naar het nieuwe of vernieuwde gebouw heeft ingericht en gemanaged. Daarbij spelen aspecten als architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit een rol, de wijze waarop het onderwijsprogramma is vertaald in het gebouw, de potenties van het gebouw om flexibel in te kunnen spelen op de vraag en natuurlijk de ervaringen met het gebouw, zowel op het gebied van maatschappelijke en onderwijskundige kwaliteit, als ook waar het gaat om de prestaties op het gebied van duurzame kwaliteit en binnenklimaat.

Aanmelden kan voor 1 maart via [email protected].

Kijk op de website www.scholenbouwprijs.nl voor meer informatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.