Stemmen voor Rotterdamse Architectuurprijs 2021

Prijsvragen

Stemmen voor Rotterdamse Architectuurprijs 2021

Door: Petra Starink | 28-04-2021

De genomineerden voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021 zijn bekend. De jury selecteerde uit 49 inzendingen 10 projecten die kans maken om de jaarlijkse architectuurprijs te winnen. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs waarvoor je kunt stemmen. Dit kan van 28 april tot en met 31 mei. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 16 juni tijdens een livestream.

De tien genomineerden projecten

Stemmen voor de publieksprijs

Stemmen voor de publieksprijs kan hier. Het project met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Jury

Na een bezoek aan de tien geselecteerde gebouwen wijst de vakjury drie genomineerden aan, waarvan één de juryprijs in de wacht zal slepen. De vakjury van 2021 staat onder leiding van juryvoorzitter Oana Bogdan (architect en partner bij Bogdan & Van Broeck). De andere juryleden zijn Bert Dirrix (architect en partner bij DiederenDirrix), Femke Feenstra (architect en partner bij Gortemaker Algra Feenstra), Tobias Verhoeven (directeur Synchroon) en Nyasha Harper-Michon (architect en business developer bij RAU en columnist voor A.Zine).

De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam en georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam en is een prijs voor de teams van opdrachtgever, bouwer en ontwerper. 

Foto: Tuin van Noord. Frank Hanswijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.