Transformatie Prinses Margrietflat, Rotterdam Alexander

Transformatie Prinses Margrietflat, Rotterdam Alexander

Prijsvragen
Door: maurice | 14-12-2011

Woonstad Rotterdam zoekt een jonge architect uit de regio Rotterdam voor de renovatie van een jaren zestig flat in de deelgemeente Prins Alexander. Er moet een woonmilieu ontstaan voor senioren met uiteenlopende leefstijlen en inkomens.

Woonstad Rotterdam wil jonge architecten in de regio Rotterdam de kans geven om ervaring op te doen in de samenwerking met een grotere opdrachtgever. Het aanknopingspunt vormt de geplande transformatie van de Prinses Margrietflat in de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. De selectie verloopt via een openbare ideeënprijsvraag die uitmondt in een meervoudige studieopdracht aan vier jonge talenten.

Balkons en serres

De corporatie wil de uiteindelijk winnende ontwerper betrekken bij de planontwikkeling tot en met de oplevering van de Prinses Margrietflat. Dat zal gebeuren in nauwe samenwerking met een kostendeskundige, een technisch bureau en de opdrachtgever zelf. Tijdens de selectie spitst de opgave zich toe op toevoeging van nieuwe balkons en serres aan de flat. In een latere fase zal de opgave verbreden. Het uiteindelijke doel is een woonmilieu voor senioren met veel diversiteit in woonvorm, kwaliteit, type en prijsklasse van de woningen.

Meer informatie

Inzendtermijn: sluit op 30 januari 2012 om 12.00 uur

Nadere informatie over de opgave en de wedstrijdregels is te vinden op de website van Woonstad Rotterdam: www.woonstadrotterdam.nl/architectenwedstrijd.
Voor vragen mailen naar: architectenwedstrijd@woonstadrotterdam.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.