Rechtbank van de toekomst

Rechtbank van de toekomst

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 23-09-2013

Architectuurcentrum Platform GRAS is voor het zesde  Innovating Justice Forum op zoek naar architecten, vormgevers en stedenbouwers om in een bijzondere expeditie en in themaverband de rechtbank van de 21ste eeuw te ontwerpen.

Tijdens de manifestatie, die in november van start gaat, gaan drie interdisciplinaire ontwerpteams aan de slag met drie verschillende ontwerpopgaven. Deze zijn gebaseerd op de drie strategieën voor de toekomst van de rechtbank die ook de agenda van het Innovating Justice Forum op 10 en 11 december bepalen. Daarvoor reizen opinieleiders, rechtsvernieuwers en juridisch specialisten uit de hele wereld af naar Den Haag. Einddoel voor de ontwerpteams is dan ook om hun bevindingen tijdens dit Forum met deze juridische professionals te delen.

De ontwerpteams krijgen behalve een programma van excursies, informatie-uitwisseling en werkweken ook input en feedback van experts in een ‘master panel’. Dat geeft tips en tussentijdse kritiek op de ontwerpen.In het Master panel zitten o.a. Felix Claus en Henk de Haan.

Voor 4 oktober kunt u zich opgeven. Een interdisciplinair team bestaat uit minimaal 1 ruimtelijk denker, 1 ruimtelijk doener en 1 juist volstrekt niet ruimtelijk denker/doener. Architecten, ruimtelijk designers, interieurarchitecten, kunstenaars, productontwerpers, landschapsarchitecten, planologen, stedenbouwers, juristen, rechtbankmedewerkers, filosofen, (stads)sociologen, IT-ers, (rechtbank)journalisten,  en een ieder die zich uitgedaagd voelt om mee vorm te geven aan de rechtbank van de toekomst is van harte uitgenodigd om te reageren .

Voor meer informatie kijk op de website van www.platformgras.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.