Winnend ontwerp Smidsgang DEV-ENTER

Prijsvragen

Winnend ontwerp Smidsgang DEV-ENTER

Door: Petra Starink | 06-02-2018

Stedenbouwkundig ontwerper Marc Polman heeft met DEV-ENTER de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de opfleuring van de Smidsgang, het steegje naast de Hema in  Deventer.

Prijsvraag Architectuurcentrum Rondeel

Architectuurcentrum Rondeel schreef in 2017 een prijsvraag uit Ontwerp en realiseer een tijdelijke interventie om de Smidsgang als entree van de (winkel)stad op te waarderen’. Deelname aan de ontwerpwedstrijd voor de Smidsgang stond open voor iedereen die een inspirerend ontwerp kon aanleveren en gaat uitvoeren.

Een jury van selecteerde uit 24 inzendingen drie ontwerpen: DEV-ENTER, SHADOWS en installatieRAMEN. Stedenbouwkundig ontwerper Marc Polman, Rumble (collectief van jonge stadsontwerpers) en beeldend kunstenaar Karin ter Waarbeek presenteerden hun idee aan het publiek en de jury. De jury was verrast door de diversiteit en vindingrijkheid van de inzendingen. De winnaar werd DEV-ENTER van stedenbouwkundig ontwerper Marc Polman.

Ontwerp

Het ontwerp DEV-ENTER is gebaseerd op een finishvlag die richting geeft aan een van de entrees van de binnenstad. De vlag heet de bezoeker welkom door de woordspeling van de naam van Deventer. Door de horizontale plaatsing en het gebruik van de gehele lengte van de Smidsgang zal het een groot effect hebben op de nu weinig uitnodigende doorgang.

Stedenbouwkundig ontwerper

Marc Polman is stedenbouwkundig ontwerper bij de gemeente Apeldoorn: ‘De Smidsgang is een beetje een armoedige gang die verfraaiing kan gebruiken. In het woord Deventer zit het woord ‘Enter’. Wees welkom, kom binnen. Mijn ontwerp is een soort grote finishvlag die de bezoekers richting het centrum leidt”.

Het ontwerp van Marc Polman is te bezichtigen van mei t/m oktober 2018 in de Smidsgang, Deventer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.