Prijsvraag zorghuisvesting

Prijsvraag zorghuisvesting

Prijsvragen
Door: Petra Starink | 13-08-2014

De Stichting Adviescentrum voor Zorghuisvesting (AcvZ) daagt studenten van universiteiten en hogescholen uit om zich in te schrijven voor de prijsvraag ‘zorghuisvesting’. Het doel van de prijsvraag is om studenten te stimuleren om creatieve, innovatieve concepten en oplossingen te bedenken voor de ontwikkeling van zorghuisvesting.

De Nederlandse gezondheidszorg verkeert in een turbulente fase. Het gewone  woningbestand zal moeten worden aangepast aan het proces van extramuralisatie. De consequenties hiervan voor de gebouwen in de gezondheidszorg worden uiteraard nauwkeurig bestudeerd door professionele ontwerpers en bouwers.

Leegkomende zorggebouwen

Het onderwerp heeft betrekking op het thema zorghuisvesting in de breedste zin van het woord en een frisse/innovatieve kijk op actuele en toekomstige ontwikkelingen gerelateerd aan de zorghuisvesting. Slimme toegankelijke techniek of de vraag wat er met leegstaande gebouwen wordt gedaan is van belang. De Stichting AcvZ is nog in gesprek met zorgaanbieders om te onderzoeken of er concrete praktijksituaties kunnen worden ingebracht.

Wie kan er meedoen

Studenten(teams) van hogescholen en universiteiten worden uitgedaagd om hun scriptie of afstudeeropdracht in te zenden. Het moet een product zijn dat in de periode januari t/m juni 2015 is afgerond.

Inzenden

1 juli t/m 30 november 2014, de periode waarin studenten(teams) zich kunnen aanmelden
15 juli 2015, de  uiterste datum van inzending
De uitslag is medio september 2015

Kijk voor meer informatie op de website van AacvZ

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.