Amerikaanse villa aan Noordzee

Amerikaanse villa aan Noordzee

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-01-2009

In Kijkduin, gemeente Den Haag, is recent een villa opgeleverd. De villa is een onderdeel van vijf gelijksoortige woningen die naast elkaar worden gebouwd, alle met verschillende opdrachtgevers. De percelen zijn 42 meter diep en de villa is daardoor naar achteren gebouwd met een maximale hoogte van 6.20 meter boven maaiveld.

Architecten Atelier Hans Karel & Partners heeft de Californische villa’s van Neutra en Ehrlich als inspiratie gekozen wat bijzonder goed passend is bij de horizontale architectuur van de Duiker-villa’s verderop aan de Westkapellelaan en het duinlandschap van de heuvel achter de villa’s.

De opdrachtgever wenste het maximale volume, binnen de door de Gemeente gestelde eisen, te maken. Alleen de mogelijke kelder is achterwege gebleven. Het woongedeelte richt zich naar achteren, met de keuken als golvende vorm erin geplaatst. Aan de voorkant op de begane grond is ruimte voor de vele auto’s in een garage en onder het overstekende balkon van de verdieping.

De totale verdieping moest volgens eisen worden teruggelegd en daar bevinden zich de slaapvertrekken met badkamers, met aanliggende balkons op de daken van de woonverdieping.

Projectgegevens

Opdrachtgever: D. Holwerda, Den Haag
Architect: Architecten Atelier Hans Karel & Partners, Den Haag
Bouwsom: circa. € 500.000 exclusief btw
Oppervlakte: 500 vierkante meter bvo
Bouwperiode: 2007-2008
Bouwbedrijven: In eigen beheer van opdrachtgever
Informatie: www.hanskarel.nl
     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.