Amstelcampus, Amsterdam

Amstelcampus, Amsterdam

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-05-2009

De Hogeschool van Amsterdam bouwt de Amstelcampus aan de kop van de Wibautstraat in Amsterdam. Een stadscampus waar studenten, docenten en stad elkaar ontmoeten. OIII is via een Europese aanbesteding recentelijk geselecteerd voor de interieuropgave van de Amstelcampus.

Flexibel en duurzaam
De visie van OIII is gebaseerd op een toekomstgericht en innovatief onderwijsmodel. Door een flexibele indeling kunnen toekomstige veranderingen in het onderwijs worden opgevangen. Zo zijn onderwijsruimtes veranderbaar naar zelfstudieruimtes, projectgroepgerelateerde- college- of docentenruimtes. Het interieur en de materialen zijn afgestemd op het intensieve en meervoudige gebruik van een hogeschool.

Kohnstammhuis
OIII zal in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam als eerste het Kohnstammhuis, het voormalige belastingkantoor, verder ontwikkelen.


Stedenbouwkundig
De Hogeschool van Amsterdam verhuist de komende jaren naar een nieuwe stadscampus aan de rand van het centrum van Amsterdam.
De Amstelcampus bestaat uit een verzameling van 7 gebouwen gelegen aan 4 pleinen en is in de nabije toekomst een van de grootste onderwijslocaties van het land.

Het project Amstelcampus wordt gerealiseerd aan weerszijden van de Wibautstraat ter hoogte van het Rijnspoorplein. Een aantal gebouwen zoals het Wibauthuis worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Monumentale gebouwen als het Kohnstammhuis en het Singelgrachtgebouw blijven behouden en worden geintegreerd in de nieuwe totaalopzet.

Er ontstaat een stedelijke invulling waarin onderwijsactiviteiten gecombineerd worden met wonen, sport en ontspanning. Tussen de gebouwen bevinden zich groene binnenplaatsen die zowel door de school als de buurt gebruikt gaan worden.

Project Amstelcampus
Locatie Wibautstraat
Architect Kohn Pederson Associates, Van Tilburg Ibelings van Behr, OIII architecten
Eigenaar Hoge School Amsterdam
Bouw 2006- 2011
Omvang 100.000 m2 b.v.o., 200 studentenwoningen, 3.000 m2 horeca en winkels, 4.000 m2 sport, 83.000 m2 onderwijs en kantoren, 500 parkeerplaatsen, 4 pleinen     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.