Arte College, Almere Poort

Arte College, Almere Poort

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-01-2009

Medio januari 2009 is de bouw gestart van het Arte College in Almere Poort. Het Arte College is ontworpen door Hans Goverde van Kraaijvanger * Urbis. Het project omvat in de eerste fase ook een basisschool en in totaal 326 huur- en koopwoningen. De basisschool en woningen zijn ontworpen door de architectenbureaus INBO, Marge en Scala. De bouw wordt verricht door bouwbedrijven Noordersluis (Arte College) en Moes (basisschool en woningen).

Beide scholen zullen in mei 2010 gereed zijn. De leerlingen kunnen er vanaf het schooljaar 2010/2011 terecht. Het Arte College omvat ook een buurtontmoetingscentrum. De basisschool omvat ook een peuterspeelzaal. De verkoop van de woningen start in het voorjaar 2009. Het gaat in totaal om 76 koopwoningen, 117 sociale huurwoningen en 133 vrije sector huurwoningen.

Arte College
Het Arte College is een nieuwe school voor vwo/ havo en vmbo leerlingen die een bijzondere interesse hebben voor kunst en cultuur en zich daarin willen ontwikkelen. Een deel van de onderwijstijd wordt gebruikt voor creatieve ontwikkeling die zich richt op podiumkunsten en alles wat daarbij komt kijken, zoals grafimedia en theatertechniek.

Het Arte College is een school in ontwikkeling. In het voorjaar van 2009 wordt het docententeam samengesteld dat de verdere uitwerking vorm geeft. Leerlingen kunnen zich nu al inschrijven voor het studiejaar 2009/2010, ze krijgen dan een jaar lang les op een tijdelijke locatie.

Almere Poort
Voor Ymere is dit al het derde bouwproject in Almere Poort, het vierde stadsdeel van Almere. Almere Poort heeft een lange kuststrook met strand aan het IJmeer en ligt op circa twintig kilometer van het centrum van Amsterdam. Er worden in de verschillende wijken van Poort – kwartieren genaamd – de komende jaren circa 12.000 woningen gebouwd en er is ruimte voor 30.000 arbeidsplaatsen. Meer dan in het huidige Almere wordt dit een stadsdeel met een mix van stedelijk wonen, bedrijvigheid en recreatiemogelijkheden in een groene en waterrijke omgeving.

Projectgegevens:
Jaar: 2006-2010
Opdrachtgever: Ymere
BVO: 7.900 vierkante meter
Ontwerp: Hans Goverde
Ontwerpteam: Bart van der Werf, Joost Esschendal, Laurence Meulman, Wouter IJssel de Schepper, Edward Timmermans     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.