Bouw Creative Valley van start

Bouw Creative Valley van start

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 20-12-2008

Recent werd de eerste paal geslagen voor Creative Valley Utrecht. Deze accommodatie met een bijzondere uitstraling is een ontwikkeling van NIC Commercieel Vastgoed bv, een samenwerkingsverband tussen Nova Vastgoedontwikkeling en Il Cielo Vastgoed.

Creative Valley is een inspirerend gebouw waar zich verschillende creatieve bedrijven zullen vestigen. Hoofdaannemer is Dura Vermeer Bouw Houten bv. Creative Valley wordt gerealiseerd, bij de nieuwe afrit aan de A2, op kantorenpark Papendorp, een zeer goed bereikbare plek waar de A2 en A12 elkaar kruisen,.

Op een perceel van 8.800 vierkante meter wordt een gebouw ontwikkeld van ca. 5.300 vierkante meter bvo, naar een ontwerp van MONK+ Van Dam Architecten uit Utrecht. Creative Valley heeft een unieke verschijningsvorm en wordt duurzaam ontwikkeld met gebruik van aardwarmte voor verwarming en koeling.

Specifiek voor dit concept is dat naast de eigen kantoorruimtes een aantal voorzieningen wordt gedeeld. Zoals een brasserie, lounge, multimedia bibliotheek, vergaderkamers en een auditorium voor 30 personen. Bij de bouw van dit project worden alleen natuurlijke materialen zoals hout, glas, staal en beton gebruikt.

Naar verwachting zal het object in oktober 2009 worden opgeleverd. De bedrijven Xeed, Ynno, Groep van Roos, Living Vision, MONK en Nova Vastgoedontwikkeling hebben zich reeds als gebruikers aangemeld.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.