Brede school Brummen

Brede school Brummen

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-05-2010

De inpassing in het park en het aansluiten bij de dorpse omgeving zijn belangrijke thema’s bij dit ontwerp van Cita architecten geweest. Het gebouw is organisch vorm gegeven, bescheiden, aflopend naar het park en in natuurlijke materialen en kleuren.



Aan de straatzijde presenteert het gebouw zich wél in twee lagen: als een bijzondere voorziening, de nieuwe brede school in Brummen.



Voorin aan de oostkant aan de straat is de Peuterspeelzaal gesituëerd in een eigen herkenbaar paviljoen met een ruime speelhal verbonden met de onderbouw van de school.



Haltype school, met verzorgd interieur
De centrale hal die het alles verbindende centrum van de brede school is, legt een vinding tussen de straat en het park en tussen boven en beneden. Het is een nieuwe belangrijke route naar het park. Ruime vides verbinden hier boven en beneden met elkaar,via een ruime traptoren met bordes, die als uitgangspunt en podium in deze ruimte geplaatst is.

Deze centrale hal kan ook verbonden worden met de speellokalen tot een nog grotere multifunctionele gemeenschapsruimte voor schoolse en buitenschoolse activiteiten. Langs de lokalen loopt in deze ruimte een rustige zone met toiletten en rustige werkplekken in aansuiting op deze lokalen.

Boven vinden we de bovenbouw met een centraal documentatiecentrum en meer rustige werkplekken aan de randen, sfeervol onder het schuine dak.



Op deze wijze is er een herkenbaar gebouw gemaakt, dat zich ondanks z’n grootte mooi voegt in het park. Een gebouw waar de verschillende gebruikersgroepen elk hun eigen herkenbare plek gekregen hebben, maar waar zij in de mooie centrale gemeenschapsruimte ook uitgenodigd worden tot uitwisseling en contact.

Aanvullende gegevens

Opdrachtgever Gemeente Brummen
Architect Cita architecten, Utrecht
Projectarchitect George Cornelissen
Medewerkers Robert van Putten, Gert-Jan Doelman
Bouwmanagement Complan
Aannemer Bouwbedrijf Goldewijk, Doetinchem
Constucteur Adviesbureau v/d Laar, Eindhoven
Installatie advies W+E adviseurs en Uticon adviseurs, Tilburg
Ontwerp 2006-2007
Uitvoering 2008-2009
Bruto oppervlakte 2010 m2
Aanneemsom ca. 2.300000 Euro excl. BTW
Locatie Troelstralaan Brummen
Foto's Paul Gerlings Photography Rotterdam
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.