De Hoven, Breda

De Hoven, Breda

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-01-2009

Groen, ruim, open. Als het aan projectontwikkelaar NS Poort ligt wordt het al jaren braakliggende terrein langs de Spoorstraat in Breda ‘een plek in de luwte van de stad, waar mensen werken, wonen en verblijven’.

Een naam voor het project is al verzonnen: De Hoven. Gebouwd wordt er ook al. Langzaam maar zeker begint het nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie Singelveste AlleeWonen van de grond te komen, terwijl het naburige Apollo Hotel (tot voor kort Mercure) bijna zijn intrek kan nemen in een nieuw bijgebouw.

Maar het is nog maar het begin. De voormalige parkeerplaats van de NS moet in 2012 zo goed als helemaal bebouwd zijn.


NS Poort hield een inloopbijeenkomst om een beeld te geven van de toekomst, maar ook om omwonenden te interesseren in deelname aan een ‘ontwerpgroep’.

Dat lijkt niet onverstandig, want er gaat nogal wat gebeuren in de Spoorstraat. Om te beginnen raken de huidige bewoners hun uitzicht op het spoor kwijt. Daarvoor in de plaats komen voornamelijk kantoren. Om de leefbaarheid van de straat op peil te houden en ervoor te zorgen dat er na zes uur ’s avonds bijna niemand meer in De Hoven aanwezig is, worden ook twee appartementenblokken gebouwd.

De bouwstijl waar NS Poort voor heeft gekozen kan het best worden omschreven als ‘strak’. De nieuwbouw van het Apollo Hotel en Singelveste geven al een goed beeld van wat de toekomst gaat brengen. De bouwhoogtes zullen regelmatig verspringen van veertien meter naar 26 meter, de maximale hoogte volgens het bestemmingsplan. De kantoren gaan de concurrentie met die in het nieuwe station niet aan. De Spoorstraat is vooral bedoeld voor plaatselijke en regionale bedrijven.

Bron: BN De Stem     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.