De Oude Druckerij, Oosthuizen

De Oude Druckerij, Oosthuizen

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-01-2009

In Oosthuizen (Noord Holland) wordt in het rijksmonument ‘De Oude Druckerij’ (1690) acht appartementen gerealiseerd. Centraal in het ontwerp staat de ‘Waterlandse architectuur, de karaktervolle uitstraling en de monumentale status’. Appartementen voor starters, alleengaanden of als pied-à-terre.


Oosthuizen kent een rijke historie. Het is de groeikern binnen de gemeente Zeevang. Deze groene gemeente grenst aan het werelderfgoed De Beemsterpolder en de voormalige Zuiderzeedijk.

‘De Oude Druckerij’ in de Raadhuisstraat maakt deel uit van de monumentale dorpskern. Gesitueerd nabij de kerk en gelegen tegenover de voormalige bakkerij en de gerestaureerde spaarbank.

Authentiek
In het oudste gedeelte van het rijksmonument ‘De Oude Druckerij’ komt op de begane grond het grootste en meest luxe appartement. Twee lofts met in het zicht de authentieke balken van 350 jaar oud! En beide met uitzicht op de eerste verdieping van dit gedeelte van ‘De Oude Druckerij’.


Het oude woonhuis is verticaal opgesplitst in twee appartementen over twee etages: één met de entree aan voorzijde en één aan de achterzijde. Ook hier komen authentieke kenmerken als bijvoorbeeld het balkenplafond in het zicht. In het middengebied komt een ruim, licht en modern loft met klassiek hoog plafond.

In de voormalige opslagruimte zijn twee appartementen boven elkaar ontworpen waar de hoogte en het uitzicht de appartemten een werkelijk unieke status geven.

Programma: Acht appartementen
Architect: Paul Willemse, With Pleasure Design
Ontwikkelaar: Bart de Jong
Aannemer: Bouwbedrijf Bibo, Middelie

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.