DockWorks, Rotterdam

DockWorks, Rotterdam

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-09-2008

Het prestigieuze maritieme businesspark Dockworks in de Rotterdamse Waalhaven is opgeleverd. Het project bestaat uit vier kantoorgebouwen voor de maritieme industrie. Zwarts & Jansma Architecten heeft het geheel ontworpen.

Gebouwen lijken te drijven
DockWorks bestaat uit de ontwikkeling van 20.000 m2 kantoren verdeeld over meerdere gebouwen, een boulevard met terrassen, ruime parkeervoorzieningen en een horecagelegenheid. Het ontwerp voor Dockworks is geïnspireerd op de indrukwekkende containerschepen die in de Waalhaven afmeren. De gebouwen staan op palen, waardoor ze boven het grondoppervlak lijken te drijven. Door de verspringing van de gebouwen lijken ze te bewegen in de haven. Deze beweging suggereert de dynamiek van de haven.

Maritieme dienstverlening
DockWorks past binnen de totale ontwikkelingsvisie van het Havenbedrijf en Stadshavens Rotterdam. Samen werken zij aan het nieuw economisch leven inblazen van verschillende delen van de Waalhaven. Deze zone is bij uitstek geschikt voor bedrijven op het gebied van maritieme dienstverlening: dicht bij de stad en de A15, maar ook in de haven. Dit deel van de haven verstedelijkt en houdt tegelijkertijd zijn economische functie.


Segment
Kantoren
Gebruiker
Samskip, Hamburg Sud, Sound of Data, Hapag Lloyd
Locatie
Waalhaven, Rotterdam
Architect
Zwarts & Jansma Architecten
Projectontwikkelaar
OVG
Omvang
20.000 vierkante meter
Belegger
Nordcapital, Hanzevast
Parkeerplaatsen
400

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.