Drijvend theater Lyon

Project kort

Drijvend theater Lyon

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-08-2022

Binnenkort zal de bouw van de culturele ruimte L’île O, ontworpen als drijvend theater, worden voltooid. Het drijft in de Rhône, in het 7e arrondissement van Lyon, op de kruising van de Gallieni-brug en de Leclerc-laan. Het ontwerp van het drijvende theater is van de Nederlandse architect Koen Olthuis, oprichter en eigenaar van Waterstudio NL.

Het mega casco van het LE theater, een betonnen constructie van bijna 500 ton, 38,33 m lang, 11,4 m breed bij 2,9 m hoog, is op het water geplaatst. De afgelopen maanden is hierop de CLT houten bovenbouw aangebracht, is het theater waterdicht gemaakt en de stalen bekleding aangebracht. De werken van dit toekomstige theater gewijd aan een jong publiek, gezinnen en bedrijven.

Architect

Het ontwerp van het theater is van het Nederlandse ‘Waterstudio’. De oprichter van dit Nederlandse architectenbureau is Koen Olthuis. Architect en afgestudeerd in architectuur en industrieel ontwerp aan de Technische Universiteit van Delft. Daarnaast is hij doctor in de drijvende bouwarchitectuur PhD in theorie en constructie van architectuur. Olthuis treedt op als adviseur op het vlak van drijvend bouwen met Unesco.

De opening staat gepland voor de herfst van dit jaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.