Ensemblehotel, Den Haag

Ensemblehotel, Den Haag

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-07-2009

De opdracht was om een nieuw hotelconcept te realiseren waarin de ambiance van de voormalige stadswoningen zou terugkeren. Tevens was het nadrukkelijk de bedoeling om in het nieuwe hotel twee doelgroepen te herbergen: zakelijke gasten en vakantiegangers.

De twee panden zijn van binnen volledig gestript en er is een nieuwe structuur gemaakt waarmee 25 nieuwe kamers zijn gecreëerd. Bewust zijn een aantal hele grote en hele kleine kamers gerealiseerd. De maat en vorm van de badkamer is afhankelijk gemaakt van de kamerafmetingen, hierdoor krijgen alle hotelkamers een originele plattegrond.

Bezoekers
Het nieuwe hotel kan de twee verschillende type bezoekers aan de Archipelbuurt in Den Haag herbergen: zakelijke gasten en vakantiegangers. Beide type gasten willen als tijdelijke bewoner een kamer eigen maken.


De buurt met haar rijke historie is hiervoor als uitgangspunt genomen voor de afwerking van het hotel. De afzonderlijke hotelkamers
vormen een decor om een eigen ervaring toe te voegen aan de wijk.

Interieur
Hierdoor ontstaat een ensemblehotel met verschillende personen in verschillende kamers met ieder een eigen verhaal. De kamers zijn
hiervoor in basis somber uitgevoerd in herkenbare materialen met de kleuren wit, grijs en zwart. Elke kamer heeft slecht één enkel
kleurdetail doormiddel van een fotobeeld op ware grote van een exterieur- of interieurfragment uit de nabije omgeving van het hotel.

De fotobeelden vormen met de meubels een nieuw tafereel in de kamer. Soms zijn de fotobeelden direct herkenbaar door alleen uit het
raam te kijken, voor andere beelden wordt het erg zoeken. Aangezien op elke kamer een ander uitsnede van de buurt is toegepast heeft men voorlopig genoeg redenen om terug te komen naar het hotel.



Aanvullende gegevens

ProgrammaVerbouw en gevelvervanging hotel
OpdrachtgeverHotel Mozaic | Copes Mooi B.V.
Ontwerp Urban Affairs
ProjectteamTheo Hauben, Marco Vermeulen, Peter Botz
Omvang1.080 m2
Bouwjaar2008
Foto's Jannes Linders


     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.