Exclusieve en moderne spa/wellness

Exclusieve en moderne spa/wellness

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-04-2010

Voor een villa in Zeist is door rondaywinkelaararchitecten een zeer exclusieve en moderne spa/wellness ontworpen. In de kale kelderruimte werd deze spa/wellness gecreƫerd voorzien van alle gemakken, waaronder een zwembad met tegenstroom. Ook kwam er een ruime sauna, douche en toilet.

Om rust en ontspanning in het ontwerp te krijgen werd er gekozen voor zowel natuurlijke als strakke materialen. De buitenzijde van het zwembad en de sauna werd bekleed met een houtsoort dat een warme uitstraling heeft en bestand is tegen vochtige omstandigheden. De langste wand in de ruimte is voorzien van steenstrips van zwart leisteen.

Door indirect licht in een koof boven het leisteen toe te passen ontstaat er een mooie schaduwwerking. Als vloer van de douche zijn er kiezels gebruikt. Naast het buitengevoel geven deze stenen een heerlijke voetmassage tijdens het douchen.

Tegenover alle natuurlijke materialen werd er gekozen voor wit stucwerk op het plafond en witte tegels van 1m breed op de overig wanden. Door deze contrasterende samenstelling is er een ruimte ontstaan die zowel zeer modern als warm aanvoelt. Een perfecte combinatie om te ontspannen in het hectische bestaan van tegenwoordig.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.