Hergebruik kantoorgebouw King Cuisine in Tilburg

Hergebruik kantoorgebouw King Cuisine in Tilburg

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-08-2010

Bij deze opgave is een bestaand kantoorgebouw van King Cuisine hergebruikt, verbouwd en uitgebreid door Nexit architecten. Het verouderde kantoor van 750 m2 is uitgebreid met een nieuwe vleugel van 500 m2 verdeeld over twee bouwlagen.



Het uitbreidingsvolume is zorgvuldig in relatie gebracht met de bestaande jaren ‘70 architectuur. Verrassend is de transitruimte op de verdieping van de nieuwbouwvleugel. Het gekleurde zonwerende veiligheidsglas is een knipoog naar de olijfolie gerelateerde producten die in de achterliggende fabriek worden geproduceerd.



De warme ‘seventies sfeer’ is doorgezet in het materiaal en kleurgebruik te plaatse van het nieuwe interieur van de gerenoveerde kantoorvleugel. Door hergebruik van bestaande constructies kon een volledig gemoderniseerd kantoor worden gerealiseerd voor een ‘turn-key’ prijs van 750 euro m2 (inclusief interieur en installaties).



Aanvullende gegevens

Project Renovatie / nieuwbouw hoofdkantoor King Cuisine
Architecten Nexit, Arnhem
Team Addy de Boer, Joost Boks, Maurice L’homme
Opdrachtgever King Cuisine Tilburg
Locatie Jules Verneweg
Ontwerp en realisatie 2007-2010
Fotografie Jan de Vries, (Daph)
     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.