Het Keyoffice kantoor op Papendorp, Utrecht

Het Keyoffice kantoor op Papendorp, Utrecht

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-05-2010

Het kantoorgebouw Keyoffice is een ontwerp met veel glaswerk waardoor een prettige en lichte kantooromgeving gecreëerd is. Het pand is gelegen aan de Osteliuslaan in kantorenpark Papendorp-Noord en heeft meer dan 130 werkplekken. Het Keyoffice gebouw is één van de drie gebouwen dat Architectenbureau Hoogeveen uit Amstelveen heeft ontworpen voor kantorenwijk Papendorp en heeft net als het Maximus gebouw een grote gelaagdheid door de dubbele transparante gevel die als zone zowel zonwering als een glazenwasvoorziening verenigt. Het derde gebouw is het kantoor Axians.



De rustige voile van glas en staal vangt het binnenste H-vormige gebouw in een eenvoudige vierkante vorm. De lay-out van vloer en gevel komt voort uit de wens een maximale verhuurrange te kunnen bieden, van 10 tot 3000 m2. Dat betekent dat de gevel op iedere 10 m2 een raam moest hebben over een zo groot mogelijk bruikbaar vloer-oppervlak. Dit oppervlak is verkregen door het diepe volume twee keer in te snoeren, waarbij de buitenschil de insnoering niet volgt waardoor zowel voor als achter een patio-achtige kwaliteit ontstaat. De ramen gaan van vloer tot plafond en geven een fraai zicht op het park. De ontwikkeling bestaat uit 2.702 m2 kantoorruimte en 58 parkeerplaatsen op eigen terrein.



De kleurstelling sluit aan op de natuurlijke kleur van de materialisatie, glas, aluminium, staal(grijs), en hout. Deze subtiele, bijna saaie combinatie komt tot leven door licht en schaduw en laat fantastische patronen zien.



Het gebouw is uitgerust met een VRF systeem, een duurzaam en compleet klimaatsysteem voor koelen, verwarmen, ventileren en warmtapwater. Naast dat de mate van verwarmen en koelen per ruimte kan worden ingesteld, kan het systeem de ene ruimte koelen en de onttrokken warmte gebruiken om een andere ruimte te verwarmen. Het systeem werkt door een warmtepomp die de energie uit de buitenlucht onttrekt. Ook bij een buitentemperatuur van -10 graden Celsius zit er nog voldoende energie in de buitenlucht om de binnenruimtes te verwarmen. Door het toepassen van een warmtepomp is er dan ook geen gasaansluiting voor een cv-ketel meer nodig.



Kantorenwijk Papendorp ligt in de noordoostoksel van verkeersplein Oudenrijn. Een locatie die onder strenge supervisie staat van landschapsarchitect Peter Verschuren in samenwerking met West 8. Die strenge supervisie houdt in dat parkeren onder maaiveldniveau gebeurt, onder het gebouw en door groen talud rondom aan het oog onttrokken. Daarnaast zegeviert de rechte lijn, in strak orthogonale of in grilliger hoekige structuren. Gebouwen op deze locatie en dus ook dit kantoor, staan zo op een groen voetstuk en komen als het ware los uit het landschap.

Aanvullende gegevens

Ontwerp Architectenbureau Hoogeveen BV - Amstelveen; Arjen Hoogeveen, Mark Westerhuis Marko Dubbeld
Opdrachtgever Keystone Vastgoed BV - Zeist
Bouwdirectie Keystone Vastgoed BV - Eelco van der Werf
Aannemer Pleijsier Bouw BV - vestiging Nijkerk
Constructeur Broersma BV - ‘s Gravenhage
W- en E installaties: Van Dalen installatietechniek BV - vestiging Nijkerk
Bruto vloeroppervlak 3000 m2
Start bouw april 2009
Oplevering april 2010
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.