Horecapaviljoen, Alphen aan den Rijn

Horecapaviljoen, Alphen aan den Rijn

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-06-2009

Paviljoen in het groen
Aan de Zegerplas, een recreatieplas in Alphen aan den Rijn is een nieuw horecapaviljoen verrezen. Nadat een jaar geleden de accommodatie van de teleskibaan door een hevige brand in vlammen opging moest er binnen een jaar een nieuwe accommodatie komen. Een accommodatie die ruimte biedt voor watersporters, maar ook passanten/ recreanten die hier graag in het recreatiegebied verblijven. Het horecagebouw Wet ’n Wild is vormgegeven als een paviljoen in het groen. Net zoals alle andere paviljoens in het Zegerslootgebied een paviljoen met een eigen karakter. De architectuur van het gebouw kenmerkt zich als een modern beachhouse.


Gepotdekseld hout
Het nieuwe Wet ’n Wild heeft een tweetal zalen met een schitterend uitzicht over de Zegerplas. De teleskibaan met zijn waterskiërs en wakeboarders vormen de show om naar de te kijken. De architectuur kenmerkt zich door een gevouwen AluZinc dak dat overgaat in een wand. Deze wand wordt doorbroken door een rechthoekig natuurstenen volume dat de entree van het gebouw vormt. Het gebouw opent zich aan de oostzijde naar het water en aan de zuidzijde naar de zon.

De constructie is opgetrokken uit gelamineerd houten kolommen en liggers die zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zichtbaar zijn. Tussen de kolommen en liggers bestaat de gevel uit gepotdekseld hout en grote houten puien. Alle installaties, zoals de airco’s van de luchtbehandelingsinstallatie, zijn weggewerkt achter de gepotdekselde ventilerende gevel.


Het nieuwe Wet ’n Wild is eigenwijs en eigentijds vormgegeven, met gebruikmaking van natuurlijke materialen en gebruikmakend van de prachtige locatie. Een stukje Scheveningen of Bloemendaal in het Groene Hart.

Aanvullende gegevens

Opdrachtgever Coronel ski bv
Architect Bloemen Architecten
Projectmanagement GesNet
Aannemer Bik & Gesman
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.