Invulling ruimte onder station Bijlmer Arena

Invulling ruimte onder station Bijlmer Arena

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 18-12-2008

Onder het eind 2007 geopende station Amsterdam BijlmerArena wordt CU!Amsterdam ontwikkeld. Dit beeldbepalende gebouw met high-tech uitstraling zal invulling geven aan kwalitatief hoogwaardige leisure, horeca en retailconcepten. Het loftachtige karakter van CU!Amsterdam, met haar ruimten tot ruim 8 meter hoogte, sluit aan bij het stationsgebouw dat boven de 70 meter brede ArenA Boulevard verrijst. Het vele glas en licht dat dit ontwerp van Arcadis uit Amersfoort en Grisham & partners uit Londen kenmerken, is terug te zien in het ontwerp dat Arcadis maakte voor CU!Amsterdam.

Optimaal bereikbaar
CU!Amsterdam is een ontwikkeling van Cityblob BV uit Amsterdam en Heembouw Ontwikkeling uit Roelofarendsveen. Door de ligging onder het trein- en metrostation, naast het busstation en een ondergrondse parkeergarage is CU!Amsterdam optimaal bereikbaar.

Nabij publiekstrekkers als de Amsterdam Arena, Heineken Music Hal, Pathé bioscopen en vanaf 2010 ontwikkelingen als Getz en de Music Dome is CU!Amsterdam dé perfecte vestigingsplaats voor leisure, horeca en retail.

Bijzondere locatie
In totaal wordt er maximaal 3.300 vierkante meter ontwikkeld met als hoofdbestemming ‘Leisure’, waarvan 2.240 vierkante meter op de begane grond. Het pand wordt onderverdeeld in drie gebruiksfuncties, te weten Leisure, Horeca en Retail. De drie ruimten zijn separaat te huur en kunnen volgens eigen concept worden ingedeeld en ingericht, mits het integrale karakter van deze unieke locatie behouden blijft.

Door de hoogte van 8 meter, de ligging en de uitstraling van het gebouw zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Vrijwel iedere vorm van vrijetijdsbesteding kan er plaatsvinden, zolang het maar een goede toevoeging biedt aan het toch al bruisende karakter van het gebied. Gaming, health & fitness, dance, horeca en winkelruimte zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden, aldus Rolf Verdel, projectontwikkelaar van Heembouw.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.