Kopgebouw Entrepot, Amsterdam

Kopgebouw Entrepot, Amsterdam

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-07-2009

Het Kopgebouw Entrepot, van de hand van Mulderblauw Architecten, komt te staan op een locatie aan het water in stadsdeel Zeeburg in Amsterdam. De bouwlocatie is een overgangsgebied tussen wonen en werken en vormt de entree tot het Cruquius Werkgebied.

Het gebouw is zo ontworpen dat het aansluiting vindt bij de grote elementen op de Oostelijke Haveneilanden en neemt een markante plek in het gebied in.

Het gebouw bestaat uit een karakteristiek volume, waar verschillende uitsneden in zijn gemaakt. De harde natuurstenen buitengevel contrasteert mooi met de zachtere binnengevel van gekleurde glasplaten. Hierdoor ontstaat een krachtigebuiten-binnen ervaring op het publieke binnengebied. De schuine gevels versterken dit gevoel van intimiteit.


De entrees van de verschillende functies liggen allemaal aan hetzelfde binnenplein. Hier kunnen de gebruikers elkaar ontmoeten en zo wordt een levendig gebruik van dit iets opgetilde plein uitgelokt.

Eenmaal binnen kunnen de bezoekers in het restaurant op de zesde verdieping genieten van een spectaculair uitzicht over het Oostelijk Havengebied.

Het multifunctionele gebouw bevat een hotel van 14.700 m2 met 202 kamers, een restaurant en conferentiezalen, 5600 m2 aan bedrijfsruimtes en een jachthaven met voorzieningen.

Aanvullende gegevens

Ontwerp Mulderblauw Architecten
Opdrachtgever/ ontwikkelaar VOF Kopgebouw Entrepot, Amplan Holding BV, HBB Planontwikkeling BV
Programma Hotel met 202 kamers, een restaurant en conferentiezalen, bedrijfsruimtes en jachthaven met voorzieningen
Bruto vloeroppervlak 20.300 m2
Start bouw 2010

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.