Media Plaza Jaarbeurs Utrecht

Media Plaza Jaarbeurs Utrecht

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-12-2008

Thonet heeft de inrichting van de vergader- en conferentiezalen van het geheel verbouwde en uitgebreide Media Plaza in Utrecht verzorgd. Architectenbureau 123DV in Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp en inrichting van alle ruimtes van het Media Plaza.

Met het thema ICE en FIRE heeft het Media Plaza een geheel eigen identiteit gekregen. IJs of vuur zijn in alle ruimtes terug te zien door het gebruik van kleuren, verlichting, materialen en vormen.

Media Plaza had als doel de ruimte dusdanig in te delen, dat men elke soort en maat ruimte aan klanten kan bieden. Zo is de kleinste zaal geschikt voor maximaal 25 man en heeft de grootste zaal een capaciteit van 700 man.

“Beleving tijdens het gebruik van de ruimtes is essentieel”, aldus Lie, architect van 123DV. “Media Plaza gaat over nieuwe media, dus praktisch alles op technisch gebied is mogelijk”. Uniek aan dit project is dat de sfeer en uitstraling van elke ruimte op elk gewenst moment door middel van verlichting in zeer veel kleuren kan worden aangepast. De kleurenpsychologie is hierop toegepast en uiteraard is rekening gehouden met het thema ‘Ice en Fire’.

Verschillende modellen en stoffen
Thonet leverde verschillende modellen stoelen. Iedere vergaderzaal heeft een eigen uitstraling gekregen binnen de thema’s Staal, Glas, Drijfhout en Bont. De gebruikte stoffen komen niet uit de Thonet collectie, maar zijn samen met Interieur architect Yvette Nebbeling van bureau voor interieur architectuur GoedYD uit Barneveld bepaald. Diverse bladbedekkingen uit de Resopal collectie en stoffen uit de collectie van Kvadrat zijn toegepast. In totaal, wanneer alle ruimtes van het Media Plaza zijn gevuld, staan er 900 Thonet stoelen.

Vergaderzalen
In bijna alle vergaderzalen staat model S 840 ontworpen door bureau Lepper, Schmidt, Sommerlade in 2006. Deze stoel levert perfect zitcomfort voor conferentie, lounge en woonomgeving. De tafels komen uit het A1700 programma. Verder is model S 61V gebruikt. Deze elegante en comfortabele vergaderstoel met verchroomd sledeframe is ontworpen door Glen Oliver Löw.

Conferentiezalen
S 360 is ontworpen door Dephin Design en staat in alle kleine en grote conferentiezalen. Deze stoel is perfect stapelbaar en zeer eenvoudig aan elkaar te koppelen (en los te koppelen), zonder dat hier losse koppelstukken voor nodig zijn. Model S360SPF is uitgevoerd in wit Stamskin met rondom gestoffeerde zitting en een witte kunstof rug.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.