Nieuwbouw belastingdienst Doetinchem

Nieuwbouw belastingdienst Doetinchem

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-02-2010

Facilitair dienstverlener Facilicom gaat de nieuwe totaalhuisvesting van de belastingdienst in het stationsgebied van Doetinchem verzorgen.

Facilicom is niet alleen verantwoordelijk voor het financieren, ontwerpen, bouwen en inrichten van het gebouw, maar ook voor de dienstverlening aan de ca. 460 medewerkers van de belastingdienst en het onderhouden van het pand gedurende de looptijd van het contract (15 jaar). Belangrijk kenmerk van het kantoor is dat het wordt voorzien van flexibele, niet-persoonsgebonden werkplekken die een taakgerichte indeling van de werkvloer mogelijk maken.


Inmiddels is ondanks het winterweer het grootste gedeelte van de gevel geplaatst en worden de contouren van het gebouw duidelijk zichtbaar. Verantwoordelijk voor de engineering, levering en montage van de ca. 6500 m² IsoBouw C-SIPS dak- en gevelpanelen is de firma Norwin Gevelementen, Heiloo.


De afkorting SIPS staat voor Structural Insulated Panel System. Het is als EPS-prefabbouwsysteem ontworpen en bestaat uit een constructief sandwichelement met een EPS-isolatiekern, met boven en onder een watervaste OSB-plaat. EPS en OSB-platen worden volvlaks met elkaar verlijmd en mechanisch bevestigd, waardoor er een hoogwaardig bouwelement met unieke eigenschappen ontstaat. Het IsoBouw C-SIPS element kan voldoen aan elke energieprestatienorm, is flexibel in maatvoering en snel te verwerken.Aanvullende gegevens

Project Bouw kantoor belastingdienst
Ontwerp MAS Architectuur Rotterdam
Opdrachtgever Rijksgebouwendienst
Realisatie Facilicom Services Group Schiedam
Aannemer Breijer Bouw, Huizen
Engineering, montage, levering dak- en gevelelementen Norwin gevelelementen, Heiloo
Fabikant dak- en gevelelementen IsoBouw
Oplevering Medio 2010
     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.