Nieuwbouw Flevoziekenhuis

Nieuwbouw Flevoziekenhuis

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-08-2008

Het Flevoziekenhuis in Almere gaat nieuw bouwen. Het oppervlak van het ziekenhuis wordt met de uitbreiding verdrievoudigd. Hierdoor kunnen bestaande zorgvoorzieningen worden uitgebreid en nieuwe worden toegevoegd.

Stedelijke allure
De nieuwbouw is als een ring om het bestaande gebouw heen gelegd. Het ziekenhuis, oorspronkelijk een klein polderziekenhuis in een open landschap, krijgt nu stedelijke allure. Door zijn vormgeving wordt het Flevoziekenhuis een hecht onderdeel van het nieuwe stadshart.

Eerste en tweede fase
De rondleiding gaat over de eerste en tweede fase van de nieuwbouw. Fase 1, met de poliklinieken, verpleegafdelingen en de centrale hal is begin 2008 in gebruik genomen. De oplevering van fase 2, met daarin onder meer de operatiekamers, intensive care, spoedeisende hulp, kraamsuites en het dialysecentrum, start dit najaar.

Gasthuis
Het ontwerp voor de nieuwbouw is van Wiegerinck Architecten uit Arnhem. Het bureau heeft oplossingen aangedragen om zowel ‘oud’ als nieuw met elkaar te integreren, én om van het Flevoziekenhuis een gasthuis in de meest letterlijke zin van het woord te maken.

Foto's: Flevoziekenhuis AlmereFoto’s: Flevoziekenhuis Almere

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.