Ouderkamer Basisschool ‘de Dapper’

Ouderkamer Basisschool ‘de Dapper’

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-10-2008

De ouderkamer is een ruimte van zo’n 50 vierkante meter waar ouders en kinderen kennis maken met en zich voorbebreiden op de basisschool. Zowel ouders als kinderen krijgen onder andere extra taalonderwijs, zodat de leerlingen zonder achterstand aan de basisschool kunnen beginnen.

Het schoolbestuur wilde een inspirerende ruimte met een uitnodigende uitstraling, een ruimte die de dialoog aangaat met zijn omgeving. Door ruimtegebrek in de school was dit intern niet te realiseren. Na diverse studies naar plekken op en rond het gebouw, kwam de plek boven de zandbak als beste naar voren. De ruimte wordt ontsloten via het bestaande trappenhuis en wordt aan de bestaande contructie bevestigd op een hoogte van 2.0 meter.

De ruimte krijgt zo een prominente plek in zijn omgeving en kijkt mooi over het schoolplein uit, zonder dat het ten koste gaat van speelruimte op het plein. De ruimte is een doosje waarbij de gaten op strategische wijze zijn gekozen. Hierdoor ontstaan spannende door- en uitzichten in de verschillende richtingen en blijft privacy gewaarborgd. De uitbreiding is opgevat als een meubeltje voor de buurt. Dit uit zich in de verjnde detaillering.

Opdrachtgever: Stadsdeel Oost Watergraafsmeer
Architect: INarchitecten: Ruben van den Boogaard, Mark Hekkert
Locatie: Pieter Nieuwlandstraat 3 te Amsterdam
Opgeleverd: Augustus 2007
Fotografie: INarchitecten

Bron: INarchitecten     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.