Rabobank, Bergen op Zoom

Rabobank, Bergen op Zoom

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-10-2008

Het project omhelst zeven glazen wanden met een totale oppervlakte van ruim 600 vierkante meter waarop Originele Stadsplattegronden staan geprojecteerd van middeleeuws Bergen op Zoom. De gevels schermen het gebouw vrijwel ondoorzichtig af, waardoor een totaal harmonieus geheel is ontstaan. Achter de glazen gevels bevinden zich raampartijen, waardoor de Zeefdruktechniek dusdanig is aangepast dat het doorzicht van binnen naar buiten voldoet aan gestelde arbo richtlijnen.

Naadloos
Alle zeefdrukken zijn aangebracht op zijde 1 wat maakt dat de glazen wanden het gebouw prima “afsluiten” waardoor een uniek aanzicht ontstaat. Ook lopen de diverse plattegronden en panelen naadloos in elkaar en over zodat een echte eenheid is ontstaan tussen Plattegronden en Glas.


Het toegepaste glas is Gehard Floatglas van 12 millimeter dikte en een gemiddelde oppervlakte van 6,5 vierkante meter voorzien van gaten ten behoeve van de bevestiging. De toegepaste klemstukken voor de bevestiging (600 stuks) zijn volledig verzonken gemonteerd wat resulteert in volledig vlakke wanden.

Opdrachtgever: Rabobank Het Markiezaat, Bergen op Zoom
Architectenbureau: De Bont, Breda
Aannemer: Prins Glas, Vlissingen
Glasproducent: Saint Gobain Glass
Oplevering: juli 2008

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.