Renovatie industrieel pand, Medenblik

Renovatie industrieel pand, Medenblik

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-12-2008

Voor Woonstichting De Woonschakel ontwierp ME-2 architecten bna het plan voor de renovatie van het industriële pand aan de Overleek in Medemblik. In opdracht werd het volledige exterieur en een deel van het interieur onder handen genomen.Gedurende het project kreeg ME-2 architecten de kans de renovatie van het nog onaangepakte interieurgedeelte op zich te nemen. Met een minimaal budget werd een bedrijfsruimte voor het jonge bureau gerealiseerd.

ME-2 architecten is nog volop in ontwikkeling en wilde een prettige en inspirerende werkomgeving. Ruimte en de mogelijkheid tot uitbreiding was een must, zonder dat het pand als leeg of onaf werd ervaren. Door de aard van de opgave, is de bedrijfsruimte gerenoveerd, ingericht en geautomatiseerd voor een minimaal budget.

Onvoldoende daglicht
De nieuwe gerenoveerde schil, de draagconstructie en het budget zijn belangrijke randvoorwaarden geweest tijdens het ontwerpproces; een beperking, maar tegelijk houvast. De oorspronkelijke opslagfunctie van het pand bood niet voldoende daglicht voor de bedrijfsfunctie, dus werd besloten een lichtkoepel en verdiepingshoge puien in de originele zijgevel te plaatsen.

Om het industriele karakter van het pand te bewaren, is de originele draagconstructie behouden en de klimaatinstallatie bewust in het zicht gelaten. De materiaalkeuze voor de nieuwe (constructieve) onderdelen, als thermisch verzinkt staal en onbehandeld hout, hebben dit karakter onderstreept.

Onbehandelde materialen
De overgedimensioneerde secundaire draagconstructie, die de mogelijkheid tot uitbreiding van de verdiepingsvloer open laat, creeert een natuurlijke verdeling van de ruimte op de begane grond; een functionele, flexibele en transparante werkvloer, die goed aansluit bij de bedrijfsstructuur en -cultuur van ME-2 architecten. Gekozen is voor een combinatie van onbehandelde materialen, hout en verzinkt staal, mat zwart en de frisse kleuren groen, oranje en rood.     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.