Restauratie en uitbreiding Hoeve Nooitgedacht

Restauratie en uitbreiding Hoeve Nooitgedacht

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-08-2010

De voormalige 19e eeuwse hoeve Nooitgedacht (‘s Gravenweg 190, Rotterdam) was in zeer slechte staat: ernstig verzakt en veel vochtproblemen. Het pand is bij de restauratie naar ontwerp van Architectenbureau di’t voorzien van een nieuwe fundering; de daken zijn vernieuwd en kozijnen zijn gerepareerd.



In de jaren vijftig is een gedeelte van de boerderij gesloopt. Met de uitbreiding is het originele volume weer hersteld maar wel met een eigentijdse verschijningsvorm. Door de gehele uitbouw met open houten gevelbekleding af te werken en de ramen te voorzien van luiken met lamellen is de uitbouw een helder volume geworden.



In het interieur zijn veel bouwsporen zichtbaar gelaten om de geschiedenis van het pand tot zijn recht te laten komen. Bij de materiaalkeuze is, zowel voor het interieur als het exterieur, aansluiting gezocht naar nieuwe materialen passend bij het karakter van de bestaande boerderij. Eerlijke ruwe materialen zoals onbehandeld hout, onbehandeld staal en leisteen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.