Stads promotiecentrum Rotterdam

Stads promotiecentrum Rotterdam

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-04-2010

Architectenbureau No Label en bureau Pronk hebben samen het nieuwe en markante interieur voor Rotterdam●Info ontworpen en gerealiseerd. Bezoekers worden geïnformeerd over de stadsontwikkelingen van Rotterdam met verschillende exposities, attracties, uitgaan, evenementen en het culturele aanbod. Daarnaast is het een ontmoetingsplek en vertrekpunt voor excursies en houdt de bezoekers op de hoogte van het laatste Rotterdamse nieuws. Van buitenaf is het interieur al goed zichtbaar en nodigt uit.In het interieur staat de beleving van de stad Rotterdam centraal. Het brandpunt van Rotterdam Info vormt het kloppende hart en is bijzonder verlicht, interactief, informatief en van waaruit subtiele lijnen de ruimte verdelen.

De interactieve maquette kan door iedereen bediend worden en vertelt over de stad. De bamboe vloer en golvende plafond bieden plek voor een skyline uit meubels met Rotterdam artikelen. Ruime zitbanken volgen de gevel en geven een bijzonder fraai (uit)zicht op de Coolsingel.

Op diverse plekken in het centrum is gelegenheid om nadere informatie te krijgen; aan de leestafel, bij de verschillende exposities, de interactieve beeldschermen en uiteraard ook aan de balie bij de vakkundige medewerkers. Stoere en basale vormentaal, typografische verfijning en materiaalgebruik zorgen voor een aangename Rotterdamse sfeer waarin de informatie goed tot zijn recht komt. Rotterdam Info is met trots klaar voor de stad en zijn bezoekers.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.