Stadsdeelkantoor Zuideramstel, Amsterdam

Stadsdeelkantoor Zuideramstel, Amsterdam

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-02-2009

Het nieuwe Stadsdeelkantoor Zuideramstel in Amsterdam bestaat uit circa 9.400 vierkante meter bruto vloeroppervlak kantoren, vergader- en publieksruimte en is ontworpen door Claus en Kaan Architecten. OTH (Ontwerpgroep Trude Hooykaas) heeft het interieur ontwerp verzorgd.

Transparantie
Het interieur is maximaal open: ramen van vloer tot plafond, open vloeren zonder kolommen en met zo weinig mogelijk andere obstakels. Naast flexibiliteit heeft het gebouw chique-sobere zakelijkheid als kenmerk. Verwol Projectafbouw heeft op deze kenmerken ingespeeld door het plaatsen van V-100 verdiepingshoge glaswanden en deuren.

Het toppunt van flexibiliteit wordt bereikt door de mobiele paneelwand welke bestaat uit zeven met melamine afgewerkte panelen. Op deze manier is de vergader- en trouwzaal gemakkelijk op te delen in twee aparte ruimtes.

Clearvision
De kleurrijke spreekkamers in de centrale hal zorgen voor verbluffend entree. De spreekkamers zijn opgebouwd uit het Clearvision glaswandsysteem van Verwol in de kleur ‘Chinese Blue’ en zijn daardoor echte blikvangers.

Ingebouwde kasten & plafonds
Op de vier verdiepingen die het gebouw telt zijn in totaal ruim 75 kastenwanden geplaatst. Allen voorzien van esdoorn fineer en afgelakt in blanke UV lak. Een aantal kastenwanden zijn ingebouwd wat zorgt voor een gestroomlijnd interieur zonder al te veel obstakels en welke past in het geheel. Tenslotte heeft Verwol systeemplafonds in het gehele gebouw verzorgd, dit in opdracht van de aannemer Dura Vermeer.

Kop Zuidas
Het project maakt onderdeel uit van het plangebied Kop Zuidas waar Verwol Projectafbouw zeer actief is. Zo verzorgt Verwol ook het interieur voor het nieuwe kantoor van De Brauw Blackstone Westbroek advocaten wat naar verwachting in september dit jaar wordt opgeleverd.

Projectgegevens
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Aannemer: Dura Vermeer
Architect: Claus en Kaan Architecten
Interieurarchitect: OTH Ontwerpgroep Trude Hooykaas
Directievoerder: Horizon ProjectenBekijk films over het stadsdeelkantoor Zuideramstel

&nbsp&nbsp

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.