Start bouw Heart and Soul in Amsterdam

Start bouw Heart and Soul in Amsterdam

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-12-2008

De eerste paal van fase 1 van het project Heart and Soul in Amsterdam Zuidoost is geslagen. Het project betreft twee woongebouwen die de namen krijgen van twee beroemde jazzmusici, Chet Baker en Miles Davis. Het derde woongebouw met de naam Jimmy Smith, een combinatie van appartementen en eengezinswoningen, is nog in ontwikkeling.

Verschillende types
De nieuwe koopappartementen zijn straks te vinden aan de Sean Macbridestraat in Amsterdam Zuidoost. Schuin tegenover het stadsdeelkantoor aan de Bijlmerdreef. Het woongebouw ‘Baker’ bestaat uit 20 appartementen verdeeld over 7 woonlagen van de begane grond tot en met de zesde verdieping. Op de begane grond bevinden zich twee appartementen met een loggia-achtig balkon en 20 inpandige (fietsen)bergingen.

Er zijn vier verschillende typen woningen. Het woongebouw ‘Davis’ bestaat uit 27 appartementen over elf woonlagen, van de begane grond tot en met de tiende verdieping. Op de begane grond bevindt zich één appartement met een loggia-achtig balkon en 27 inpandige (fietsen)bergingen. Qua type zijn er in dit gebouw vijf verschillende appartementen.

Met buitenruimte
Het project Heart and Soul past uitstekend in de opzet van de Bijlmermeer en voegt tegelijkertijd ook iets zonnigs en positiefs toe. Met de oplevering is de vernieuwing in de F-buurt nagenoeg voltooid. Alle appartementen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een balkon, serre of dakterras. Kopers kunnen kiezen uit twee, drie of zelfs vier slaapkamers. De woningen zijn ruim van opzet en hebben naast een eigen parkeerplaats veel bergruimte, zowel inpandig als op de begane grond.

Projectgegevens

Ontwikkelaar: Rochdale en Delta Forte BV
Architecten: Marc Bukman en Guido Duba van Steenhuis Bukman Architecten
Realisatie: BAM Woningbouw Den Haag     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.